ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΧΟΣ – ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ

ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ
ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ.
Είναι ένα μεγάλο ζήτημα και θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρωπους. Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι καταφθάνουν σε εκθέσεις κουφωμάτων αναζητώντας ένα ηχομονωτικό κούφωμα. Αυτά που πρέπει να γνωρίζει κάποιος είναι 5 πράγματα.
1. Τυπολογία προφίλ. Η τυπολογία προφίλ είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος. Όταν υπάρχει συμβατικό συρόμενο συστημα παραθύρου είναι αδύνατον να εξαλείψουμε τον θόρυβο καθώς δεν υπάρχει απόλυτη απομόνωση των δυο χώρων (έξω – έσω) και αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε. Τα βουρτσάκια στέκονται αδύναμα στο να μειώσουν αισθητά κάθε πηγή θορύβου. Μόνο συστήματα που φέρουν λάστιχα είναι ικανά να στεγανοποιούν απόλυτα τους δυο χώρους. Τρια σημεία-λάστιχα στεγάνωσης είναι τα απαραίτητα για να έχουμε μια ουσιώδη ηχομόνωση.
2. Προφιλ αλουμινίου. Το προφιλ αλουμινιου πρέπει να έχει από 3 κανάλια και ανω, ώστε να είναι αποδοτικό. Συνήθως τα προφιλ με μονά κανάλια είναι αδυνάμα έναντι ηχομόνωσης. Εκτός από τα κουφώματα EXALCO. Αποδεδειγμένα τα προφιλ της σειράς 101 albio της EXALCO με μονό κανάλι έχουν το μεγαλυτερο ισοσταθμιστή ηχομόνωσης στην αγορά!
3. Υάλωση. Στην ηχομόνωση μεγάλο ρόλο διαδραματίζει το πάχος του γυαλιού και λιγότερο το πάχος του διακενου, σε αντίθετη περιπτωση θερμομονωσης που έκει παίζουν ρόλο τα αντίθετα. Για αυτό τριπλεξ τζάμια ή τριπλή υάλωση επιφέρει μεγάλη αποδοτικότητα.
4. Κακοτεχνίες. Οι πιο σύνηθες κακοτεχνίες συνήθως εστιάζονται στα φαλτσα των αλουμινίου (γωνίες). Εκεί σε αρκετές περιπτώσεις λόγο κατασκευαστικού λάθους τα κουφώματα “φεγγίζουν” ελάχιστα χιλιοστα ή δέκατα του χιλιοστού. Αυτό το απαράδεκτο γεγονός είναι αυτονόητο πως οδηγεί σε αρκετά μειωμένη ηχομονωτική αλλά και θερμομονωτική απόδοση του κουφώματος. Στην AL13 παραδίδουμε κουφώματα στην εντέλεια, καθως πριν παραδοθουν στον πελάτη περνούν από ποιοτικό έλεγχο.
5. Αρμός. Είναι συνηθισμένο κάποιες εταιρίες λόγο οικονομίας να μην βάζουν αφρό διογκωσης μεταξύ τοιχοποιας (αν δεν υπάρχει ψευτόκασα) και κάσας κουφώματος, κάτι που οδηγεί σε ενεργειακή “τρύπα” – (Μεταξύ άλλων αρνητικών όπως σαθρή στιβαρότητα κατασκευής σε βάθος χρόνου ειδικά σε ανοιγόμενα συστηματα που δημιουργούνται ροπές και κραδασμοί στο κλεισιμο). Είναι σύνηθες δυστυχώς το γεγονός να πληρώνουν αρκετοί ανθρωποι ακριβά κουφώματα με πολλά τζάμια και φαρδιές διατομές και από μια τετοια μικρή λεπτομέρεια να πηγαίνει στράφι όλο το κούφωμα δημιουργώντας προστριβές μεταξυ πελάτου και εταιρείας. Εμπιστευτείτε την AL13 για να είστε ήσυχοι ότι όλα θα πανε όπως θα θέλατε! Για εμάς κάθε εργο είναι μοναδικό!
Αποδόσεις
Σημείο αναφοράς: Τοίχος με διπλό τούβλο διάκενο χωρίς μόνωση : 58dB-61dB
Exalco 101C albio EXALCO με τριπλή υάλωση 4-8-3-8-3: 35dB Η μεγαλύτερη ηχομόνωση στην αγορά!
Exalco 125C albio EXALCO με τριπλή υάλωση 4-8-3-8-3: 41dB Η μεγαλύτερη ηχομόνωση στην αγορά!
Exalco 109C albio SUPERTHERMO EXALCO με τριπλή υάλωση 4-12-4-12-4: 46dB Η μεγαλύτερη ηχομόνωση στην αγορά!
*Οι τιμές ισοσταθμισμένου δείκτη είναι εκτιμώμενες
Περισσότερες πληροφορίες 210-2445475-6932491138