ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ
1. Στιβαρότητα κατασκευής. Είτε μιλάμε για συρόμενο σύστημα είτε για ανοιγόμενο, ένα κουφώμα αλουμινιου υπερτερεί έναντι ενός συνθετικού. Ο λόγος ειναι οτι το συνθετικό σαν υλικό έχει μικροτερες αντοχές (περίπου το 1/3) απο αυτό του αλουμινίου. Για αυτο το λόγο μεσα στα προφιλ των συνθετικών κρινεται αναγκαιο να τοποθετηθει χαλύβδινος σκελετός συγκράτησης. Οι περισσοτεροι (όχι όλοι όμως) κατασκευαστές συνθετικών εδώ και περισσοτερο από μια δεκαετία για να μειωσουν το κόστος παραγωγης εχουν λεπτυνει πολύ τους ατσαλινους σκελετους, με αποτελεσμα σε βαθος λιγου χρόνου τα κουφωματα να “στραβώνουν”. Ειδικά όπου έχουμε μεγαλες καμπτικες ροπες σε ανοιγομενα φυλλα με μεγαλο πλάτος και υψος, τότε εκει παρατηρείτε το φαινόμενο πιο έντονα. Συνεπώς μπαίνοντας κάποιος στην λογική ενος συνθετικού θα πρεπει να ειναι προετοιμασμενος να ρισκαρει τετοιες συνέπειες (ειδικα και αν εχουμε τριπλη υαλωση). Επισης στα συρομενα συνθετικα παρατηρούνται αλλοιώσεις στους μηχανισμούς των ραουλων σε βαθος χρόνου. Για αυτο και στα συνθετικά συρόμενα προτείνετε η λύση της ανύψωσης lift and slide system ή τύπου volkswagken τυπος συρομενου που ομως κοστολογικα ανεβααινει και υπερβενει την τιμη ενος καλου αλουμινιου.
2. Υλικο. Το υλικό ειτε ειναι πρωτεγενες συνθετικό, είτε ανακυκλωσιμο, είτε οποιασδήποτε άλλης εταιρείας εχει διαρκεια ζωης από 25 έτη εως τα 40 ετη το μέγιστο. Ενώ το αλουμίνιου ειναι εφόρου άφθαρτο στον χρόνο.
3. Αισθητική. Πιστευτε αναμφισβητητα οτι αυτο ειναι ισως το μεγαλυτερο ατου ενος αλουμινου ειδικα οταν εχουμε να κάνουμε με το κομμάτι όπου μας ενδιαφερει η αισθητική. Το αλουμινιου υπερτερει κατα κρατος στα τελειωματα, στο φινίρισμα, στην υφή, προσδιδωντας στο κούφωμα μια ανώτερη οπτική κλάση. Επισης κανενα φοιλ χρώματος συνθετικου δεν μπορει να συγκριθει με την ανωτεροτητα μιας ηλεκτροστατικής βαφής.
4. Ιδιαίτερες κατασκευές. Σε μεγαλα ανοίγματα το συνθετικό κουφωμα δεν ενδεικνύεται. Στα μεγαλα ανοιγματα και σε πολυτελείς κατασκευές ή μινιμαλ κτηρια το αλουμινιου ειναι μονόδρομος και άπο αποψή αισθητικής, αλλα και λειτουργικότητας.
210-2445475
al13.gr