ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ PVC- ΠΡΟΣΟΧΗ

ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ PVC

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ PVC ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αγορά συνθετικών κουφωμάτων, καθώς οι καλές επιδόσεις στην θερμομόνωση και στην ηχομόνωση κάνουν αρκετούς να τα προτιμούν. Η χρήση τους στην Ελλάδα μαζικά ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του 90 με μέσα. Τα πρώτα PVC επέδειξαν καλές αντοχές σε βάθος του χρόνου. Με το πέρασμα των ετών όμως πολλά έχουν αλλάξει στον τρόπο κατασκευής τους με συνέπια στην πλειοψηφία των συνθετικών της αγοράς να αναφέρονται «προβλήματα». Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξουμε ώστε να κάνουμε σωστές επιλογές στα συνθετικά κουφώματα ώστε η λειτουργία τους να διασφαλιστεί χωρίς προβλήματα όσο το δυνατόν;
1. Βάρος υάλωσης σε ανοιγόμενα φύλλα. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο βάρος της υάλωσης συναρτήσει του πλάτους το ανοιγόμενου φύλου και του ύψους αυτού. Οι καπτικές ροπές θα επηρεάσουν άμεσα τον λεπτό μεταλλικό σκελετό που συγκρατεί το συνθετικό προφιλ με αποτέλεσμα να «στραβώσει» σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αν κάνουμε λάθος επιλογές. Ποιο λοιπόν είναι το καταλληλο πλάτος και ύψος ανα φύλλο και ποια υάλωση θα πρέπει να μπει σε κάθε περίπτωση. Εμπειρικά λεμε ότι δεν θα πρεπει για φύλλο μεγαλυτερο από 50cm πλάτος και ύψος από 210 εως 230 να μπει υάλωση με καθαρό πάχος γυαλιού πάνω από 14mm. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να μας ρωτήσετε.
2. Θερμοκρασία. Υπάρχουν περιπτώσεις κακής ποιότητας υλικού, όπου το υλικό για πολλους λόγους δεν πολυμεριθηκε όπως θα έπρεπε και έχουν υπάρξει πολλά κρούσματα που το υλικό στην έκθεση του στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες να παίρνει μια αρκετά μαλακιά υφή. Ειδικά αν συνδυάζεται με καποιο σκούρο φιλμ χρώματος (θερμοκολλητική ταινια) , τότε το φαινόμενο γίνεται ακόμα πιο έντονο. Αυτό το γεγονός μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση του κουφώματος. Οπότε καλό θα ηταν να ζητούμε πιστοποιητικό από τον κατασκευαστή πρωτογενούς συνθετικού υλικού.
Αν προσέξουμε αυτά τα δυο πολύ βασικά, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αποφύγουμε άσχημες καταστάσεις στα κουφώματα μας.